.

Itt vagy most: Receptek.14.hu > Receptek > Sós sütemények > KÖMÉNYMAGOS KIFLI

 

KÖMÉNYMAGOS KIFLI receptje

Hozzávalók a tésztához

  • liszt: 1 kg
  • zsír: 20 dkg vagy margarin: 25 dkg
  • só:
  • élesztő: 2 dkg
  • tejföl vagy aludttej vagy savó:
  • fehérbor: kevés
  • tojás: 1 db (a kenéshez)
  • szezámmag vagy köménymag vagy só:

A tészta elkészítése

Az élesztőt langyos helyen felfuttatjuk cukros vízben, egy kevés liszttel. Miután ez megvolt, összegyúrjuk az alapanyagokat. Fontos, hogy a tészta ne legyen kemény.

A tésztát 16 felé osztjuk és cipókat formálunk belőle.

A cipókat kinyújtjuk és 8 részre osztjuk. Kis kifliket sodrunk belőlük.

Megkenjük tojással. Meghintjük sóval, szezámmaggal vagy köménymaggal.

Jó, ha kel a tepsiben, de nem kell vele várni. Forró sütőben, hirtelen sütjük.

Mamika, Dédike