.
Itt vagy most: Receptek.14.hu > Receptek > Piték > MEGGYES PITE
A lisztet jól elmorzsoljuk a zsírral. Zsír helyett használhatunk valamivel nagyobb mennyiségű margarint is.
Az élesztőt felfuttatjuk vízben, cukorral és liszttel, de só nélkül. (Mézner Feri - Ria férje, aki pék volt - azt mondta, sohase szabad az élesztőt tejbe tenni, mert az megöli az élesztőgombákat.)
Összegyúrjuk a tészta alapanyagait, majd 2 részre osztjuk azt és az egyik felét tepsibe tesszük. Rászórjuk a tölteléket, meghintjük cimettel - fahéjjal - és kis morzsával.
A meggy alá is szórhatunk morzsát, esetleg darált háztartási kekszet.
A második lappal lefedjük a tölteléket. Villával megszurkáljuk és a tetejét megkenjük tojással.
Ha kész, 1 órát állni hagyjuk a sütés előtt.
Ügyeljünk, hogy ne kemény, hanem lágyabb tésztát gyúrjunk.
Nagy Mária néni, Baja