.
Itt vagy most: Receptek.14.hu > Receptek > Piskóták > VIZES PISKÓTA
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és folytonos keverés közben hozzáadunk 4 kanál vizet.
A fehérjét kemény habbá verjük.
A sárgájához hozzáadjuk a lisztet és óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.
Megsütjük a tésztát. Az alább leírt krémek valamelyikével tölthetjük a vizespiskótát.
A vajat habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk az ízesítő anyagokat: a málnát vagy a citromlevet és -héjat. Összetört citrompótlót is keverhetünk a vajas krémbe.
A vajat habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk az ízesítő anyagot: a nem túl folyós diós masszát.
A vajat habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk az ízesítő anyagokat: a hideg kávét vagy kakaót.
Mamika