.

Itt vagy most: Receptek.14.hu > Receptek > Piskóták > VIZES PISKÓTA

 

VIZES PISKÓTA receptje

Tészta

Hozzávalók a tésztához

  • tojás: 4 db
  • cukor: 20 dkg
  • víz: 4 evőkanál
  • liszt: 20 dkg

A tészta elkészítése

A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és folytonos keverés közben hozzáadunk 4 kanál vizet.

A fehérjét kemény habbá verjük.

A sárgájához hozzáadjuk a lisztet és óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.

Megsütjük a tésztát. Az alább leírt krémek valamelyikével tölthetjük a vizespiskótát.

Málna- vagy citromkrém

Hozzávalók a krémhez

  • cukor: 10-15 dkg
  • vaj: 10-15 dkg
  • málna:
  • citromlé és citromhéj vagy összetört citrompótló tabletták:

A krém elkészítése

A vajat habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk az ízesítő anyagokat: a málnát vagy a citromlevet és -héjat. Összetört citrompótlót is keverhetünk a vajas krémbe.

Diós krém

Hozzávalók a krémhez

  • cukor: 10-15 dkg
  • vaj: 10-15 dkg
  • forró tejjel leforrázott őrölt dió: 10 dkg
  • rum: 1-2 evőkanál

A krém elkészítése

A vajat habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk az ízesítő anyagot: a nem túl folyós diós masszát.

Kávés vagy kakaós krém

Hozzávalók a krémhez

  • cukor: 10-15 dkg
  • vaj: 10-15 dkg
  • jó erős, nem híg kávé: 1-2 evőkanál
  • kakaó: 2 kávéskanál (1 evőkanál tejben megfőzve)

A krém elkészítése

A vajat habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk az ízesítő anyagokat: a hideg kávét vagy kakaót.

Mamika