.
Itt vagy most: Receptek.14.hu > Receptek > Piskóták > PISKÓTA
Leggyakrabban 6 tojásból készül.
6 tojás sárgáját 6 púpozott evőkanál kristálycukorral habosra keverünk. Ezután hozzákeverünk 6 púpozott evőkanál lisztet, 1 késhegynyi sütőport - ez el is maradhat - és a tojások keményre vert habját.
Robotgéppel történő elkészítés esetén egyszerre keverhetjük a tojások sárgáját és fehérjét össze a cukorral. A cukrot kanalanként adagoljuk a keverés közben. Utána mehet bele a liszt.
Kivajazott, kilisztezett formába vagy papírral bélelt tepsibe öntjük a masszát.
Forró sütőbe tesszük, 1 perc múlva azonban mérsékelni kell a lángot. Fél órányi sütés után egy kötőtűt szúrunk a tészta közepébe: ha nem ragad rá ragacsos tészta, akkor megsült.
Ha a teteje gyorsan barnul, belül pedig még nyers, takarjuk le fóliával.
Sütés után hagyjuk 5 percig még a sütőben, így nem esik össze.
Ha papírral bélelt tepsiben sütöttük, tegyük hideg kőre 10 percre. Így már könnyedén lehúzhatjuk róla a sütőpapírt.