.

Itt vagy most: Receptek.14.hu > Receptek > Mézes > MÉZESKALÁCS

 

MÉZESKALÁCS receptje

Hozzávalók

  • finomliszt: 30 dkg
  • méz: 10 dkg (3 evőkanál)
  • porcukor: 10 dkg
  • margarin: 5 dkg
  • tojás: 1 db
  • szódabikarbóna: 1 teáskanál
  • őrölt fahéj: 1 teáskanál
  • őrölt szegfűszeg: 1 csapott evőkanál
  • mazsola:
  • dió:
  • mandula
  • cukorgyöngy:
  • cukormáz:
  • margarin: (a sütőlapra)

Elkészítése

A mézet és a margarint langyosítsuk meg és - csöppnyi lisztet meghagyva - a többi hozzávalóval keverjük össze. Ha ragadna, kevés lisztet még adjunk hozzá.

A tészta akkor jó, ha összeáll cipóba, felülete nem fényes és nem ragad.

A késfoknyi vastagságúra nyújtott tésztát tetszés szerint választott formákkal szaggassuk ki és süssük ki margarinnal bekent sütőlapon.

Díszíthetjük mazsolával, dióval, mandulával, cukorgyönggyel, cukormázzal.

Praktika