.

Itt vagy most: Receptek.14.hu > Receptek > Mézes > MÉZESCSÓK

 

MÉZESCSÓK receptje

A méz jellegzetes ízt kölcsönöz a süteménynek. A mézestészta sütésénél ügyelni kell arra, nehogy túlsüljön, mert keserű lehet. A tészta fontos tulajdonsága, hogy frissen kemény, de pár óra elteltével megpuhul. Sokáig eltartható.

Hozzávalók

  • liszt: 65 dkg
  • tojás: 3 db
  • szódabikarbóna: 1 csapott kávéskanál
  • törött fahéj: 1 csapott kávéskanál
  • langyosított méz: 6-8 evőkanál
  • liszt:
  • diógerezdek:

Elkészítése

Gyúrjuk össze a 6 evőkanál langyos mézzel a lisztet, a tojásokat, a szódabikarbónát és a fahéjat. Ha nem áll össze, 1-2 evőkanál mézet lehet még hozzátenni. Ha kissé ragadna, lisztezzük mérsékelten.

Az összegyúrt masszából formáljunk kis gombóckákat és nyomjuk lisztezett tepsibe. Kisebb tepsibe 3-4, nagyobba 5-6 mehet egy sorba, mert sütés közben szétterül.

Közepére diógerezdet tehetünk.

Lassú tűzön kell sütni. Több mézzel is készíthető.

Fini