.
Itt vagy most: Receptek.14.hu > Receptek > Mézes > MÉZESCSÓK
A méz jellegzetes ízt kölcsönöz a süteménynek. A mézestészta sütésénél ügyelni kell arra, nehogy túlsüljön, mert keserű lehet. A tészta fontos tulajdonsága, hogy frissen kemény, de pár óra elteltével megpuhul. Sokáig eltartható.
Gyúrjuk össze a 6 evőkanál langyos mézzel a lisztet, a tojásokat, a szódabikarbónát és a fahéjat. Ha nem áll össze, 1-2 evőkanál mézet lehet még hozzátenni. Ha kissé ragadna, lisztezzük mérsékelten.
Az összegyúrt masszából formáljunk kis gombóckákat és nyomjuk lisztezett tepsibe. Kisebb tepsibe 3-4, nagyobba 5-6 mehet egy sorba, mert sütés közben szétterül.
Közepére diógerezdet tehetünk.
Lassú tűzön kell sütni. Több mézzel is készíthető.
Fini