.
Itt vagy most: Receptek.14.hu > Receptek > Mézes > KARÁCSONYI MÉZESKALÁCS
A mézet és a vajat meglangyosítjuk. Egy edényben a cukrot, a 3 tojást, a fűszereket és a szalalkálit összeturmixoljuk és a mézes vajba tesszük. Jól elkeverjük, majd a liszttel tésztává gyúrjuk.
Egy napig szobahőmérsékleten pihentetjük.
Másnap kb 1 mm vékonyra kinyújtjuk és kiszaggatjuk. 1 felvert tojással a tetejét megkenjük.
Alufóliával kibélelt sütőben kb. 4-5 perc alatt mogypróbarnára sütjük.
A tojásfehérjét nem szabad felverni, hanem sűrűre kell keverni a cukorral.
A masszát egy kisméretű nylon zacskóba kanalazzuk, amelynek a sarkán egy pici lyukat vágunk. Óvatosan, egyenletesen nyomva rajzoljuk vele a díszítést.
A cukormázba tehetünk ételfestéket is.
Lázár Julianna, békésszentandrási mézeskalács készítő (Fakanál)