.

Itt vagy most: Receptek.14.hu > Receptek > Levesek > SÓSKALEVES

 

SÓSKALEVES receptje

Fagyasztott sóska felhasználásával.

Hozzávalók

  • fagyasztott sóska:
  • olaj:
  • liszt:
  • víz:
  • tejföl:
  • pirított zsemlyekocka:
  • tojás:
  • reszelt sajt:

Elkészítés

A fagyasztott sóskát vízben megolvasztjuk, felfőzzük. Rántást készítünk kevés olajból és lisztből. Kevés vízzel fölengedjük és a sóskához öntjük. Megsózzuk és felforraljuk.

Lehet enni pirított zsemlyekockával, buggyantott tojással, keménytojással. Ha kevés a tojás, egy kemény tojást apróra vágva kell a leveshez adni. Reszelt sajttal is lehet enni.

Ha nem akarjuk rántani, lehet habarni. Tejföllel simára elkeverünk egy kevés lisztet és azt keverjük a forró sóskába.