.

Itt vagy most: Receptek.14.hu > Receptek > Levestészták > ANITA FÉLE SAJTOS RÚD

 

ANITA FÉLE SAJTOS RÚD receptje

Hozzávalók a tésztához

  • liszt: 35 dkg
  • vaj: 35 dkg
  • víz: alkalomszerűen
  • enyhe ecet (10%): 1 evőkanál

Egyéb hozzávalók

  • sajt: 15 dkg
  • tojás: 1 darab sárgája, ha köménymagosat csinálunk
  • köménymag: ízlés szerint

A tészta elkészítése

Hideg helyen mindent tegyünk egy deszkára. Semmiképp se olvasszuk fel a vajat. Fogjunk egy nagy kést, és dolgozzuk össze. Ha nem áll össze, öntsünk hozzá hideg vizet igény szerint. Néhányszor nyújtsuk, hajtogassuk, de hideg legyen végig. Pihentessük mélyhűtőben 1 órát (ne fagyasszuk meg, csak hűtsük le), vagy hűtőben egy éjjen át (több lehet, de 1 hét után penészedik). Majd elővesszük, formára nyújtjuk - már ne hajtogassuk -, felvagdossuk. (Akár már hűtés előtt is felvagdoshatjuk.) Tetejére reszelt sajtot szórunk - nem túl sokat, mert úgy nem jön föl eléggé. Köménymaggal is meghinthetjük, de ez esetben kell alá tojássárgájával megkenjük, hogy ráragadjon. Nagyon fontos , hogy minél kevesebbet érjünk hozzá a meleg kezünkkel. Tepsibe tesszük, kb. 10 percig sütjük - sütőtől függően. Ha közel tesszük egymáshoz, összeragadnak a rudak!

Anita