.
Itt vagy most: Receptek.14.hu > Receptek > Levestészták > HAJTOGATOTT HÁJAS TÉSZTA
A tojást az ecetbe - vízbe keverjük.
A hájból elveszünk 2 dkg-t és a liszttel, tejföllel, sóval, cukorral simára dörzsöljük. Egy edénybe tesszük és hozzáöntjük a tojásos-ecetes vizet. Úgy dolgozzuk fel, mint a rétestésztát. Nyújtódeszkára tesszük.
Egy tálban a még tésztás kezünkkel 2 evőkanál liszttel a 35 dkg hájat könnyen kenhetőre kigyúrjuk és 3 részre osztjuk.
A nyújtódeszkán lévő tésztát simára nyújtjuk, s fele részére a kigyúrt háj egyharmad részét rákenjük, a másik felét ráhajtjuk. Jobbról-balról rétegesre hajtva, összecsomagolva pihentetjük. Hidegre tesszük jó fél órára.
Ezután újra kinyújtjuk és a háj újabb egyharmad részét rákenjük a tészta felére. Újra elvégezzük az előző rétegező csomagolást és a tésztát megint pihenni tesszük fél órára.
A műveletet a háj utolsó egyharmad részével is elvégezzük.
Másnap a tésztát vékonyra nyújtva krémeslapnak készítjük el vagy kockára szabdalva (lekvár, dió, mák, túró) töltelékkel töltjük.
A tepsiben is legalább egy óráig még pihenni hagyjuk.
Forró sütőbe tegyük és ne nyitogassuk percenként a sütő ajtaját.