.
Itt vagy most: Receptek.14.hu > Receptek > Kevert tészták > BUDAI SZELET
A megpuhított vajat a szódabikarbónával elkevert liszttel elmorzsoljuk, és hozzáadjuk a többi anyagot is.
Kettéosztjuk a tésztát, cipókat formálunk belőle, pihentetjük.
Nagyobb sütőtepsi alján két lapot sütünk.
15 dkg cukrot egy nagyobb edényben barnára pirítunk. 1/4 liter forró tejjel felöntjük - vigyázzunk, mert hamar kifut! Addig forraljuk, amíg a cukor fölolvad.
Újabb 1/4 liter tejben elkeverünk 3 evőkanál darás lisztet, ezt hozzáöntjük a cukros tejhez és sűrűre főzzük. Kihűtjük.
15 dkg vajat 2 evőkanál porcukorral és 1 evőkanál tejjel habosra keverünk. A kihűlt masszát ehhez kanalanként hozzáadjuk. Minden kanállal jól elkeverjük.
A krémet rákenjük az egyik (már kihűlt) tésztalapra és a másik lappal betakarjuk.
A margarint kis lángon vagy mikróban felolvasztjuk, belekeverjük a porcukrot, a kakaót. Folytonos kevergetés mellett belekeverjük a keményítőlisztet és a tejet is. Addig kevergetjük, míg mindez összeáll.
Miután levettük a tűzről, azonnal a tésztára öntjük, elsimítjuk. Másnapig állni hagyjuk.
Kiadós és különlegesen finom.
Gaál (Ikarus, Pusztavám)