.

Itt vagy most: Receptek.14.hu > Receptek > Kevert tészták > ANNAMARI SÜTEMÉNYE, GÁBOR KEDVENCE

 

ANNAMARI SÜTEMÉNYE, GÁBOR KEDVENCE receptje

Hozzávalók a tésztához

  • tojás: 5 db
  • rétesliszt: 5 evőkanál
  • kristálycukor: 5 evőkanál
  • sütőpor: pici

A tészta elkészítése

Piskótaszerű alaptésztát készítünk. Habbá verjük a tojások fehérjét a kristálycukorral, belekeverjük a tojások sárgáját, majd a lisztet.

Vajazott-lisztezett tepsiben sütjük.

Hozzávalók a krémhez

  • tej: 4 dl
  • liszt: 4 evőkanál
  • vaj: 20 dkg
  • porcukor: 25 dkg
  • dió: 15 dkg
  • vaníliás cukor: 1 csomag
  • kakaó: 2 evőkanál
  • meggy: fél üveg

A krém elkészítése

A tejben megfőzzük a lisztet, majd belekeverjük a többi alapanyagot. Ez megy a lapra és a tetejére jön a máz.

Hozzávalók a mázhoz

  • vaj: 20 dkg
  • keserű kakaó: 2 evőkanál
    A máz elkészítése

A felsorolt anyagokból készült mázat rásimítjuk a süteményre.

Annamari