.

Itt vagy most: Receptek.14.hu > Receptek > Kelttészták > KELT TÉSZTA

 

KELT TÉSZTA receptje

A kelt tészták olcsók és kiadósak, de időigényesek. Többféle sütemény készíthető belőlük. Elkészítésüknél ügyelni kell arra, hogy meleg konyhában dolgozzunk és a felhasználásra szánt liszt ne legyen hideg.

Hozzávalók

  • élesztő:
  • langyos víz:
  • cukor:
  • liszt:
  • tej:
  • olvasztott vaj vagy margarin:
  • tojás:

Elkészítés

Először felfuttatjuk az élesztőt langyos vízben, cukorral és liszttel.

Feloldjuk az élesztőt és amikor a tej felszínére jön, hozzákeverjük a többi alkotórészt: az olvasztott vajat vagy margarint, tojást, lisztet.

Galuska keménységű tésztát készítsünk.

Minden sütésnél fontos, hogy a tésztát jól kidolgozzuk. A kelt tészta különösen meghálálja a fáradtságot. Fakanállal vagy robotgéppel addig verjük, amíg hólyagok képződnek a tésztában.Ezután meglisztezzük a tetejét és konyharuhával letakarjuk.

Addig kelesszük a tésztát, amíg tömege a duplájára nő.