.
Itt vagy most: Receptek.14.hu > Receptek > Kelttészták > KELT TÉSZTA
A kelt tészták olcsók és kiadósak, de időigényesek. Többféle sütemény készíthető belőlük. Elkészítésüknél ügyelni kell arra, hogy meleg konyhában dolgozzunk és a felhasználásra szánt liszt ne legyen hideg.
Először felfuttatjuk az élesztőt langyos vízben, cukorral és liszttel.
Feloldjuk az élesztőt és amikor a tej felszínére jön, hozzákeverjük a többi alkotórészt: az olvasztott vajat vagy margarint, tojást, lisztet.
Galuska keménységű tésztát készítsünk.
Minden sütésnél fontos, hogy a tésztát jól kidolgozzuk. A kelt tészta különösen meghálálja a fáradtságot. Fakanállal vagy robotgéppel addig verjük, amíg hólyagok képződnek a tésztában.Ezután meglisztezzük a tetejét és konyharuhával letakarjuk.
Addig kelesszük a tésztát, amíg tömege a duplájára nő.