.

Itt vagy most: Receptek.14.hu > Receptek > Húsok > GÉPSONKA

 

GÉPSONKA receptje

Kipróbált recept.

Hozzávalók

  • comb: 1,5 kg
  • só: 2 dkg
  • porcukor: 1 mokkáskanál
  • víz: 1 dl
  • zselatin: 2 X 2 mokkáskanál

Elkészítés

A nem túl zsíros combot vékony csíkokra összevágjuk, összekevrjük a sóval, a porcukorral és 1 dl vízzel. 3 - 4 napig érleljük hűtőszekrényben. Keverjük meg naponta.

Vegyünk egy 1 literes műanyag ecetes üveget és szórjunk az aljára 2 mokkáskanál zselatint. Fakanál nyelével nyomjuk a húst az üvegbe, és a tetejére is szórjunk 2 mokkáskanál zselatint. Dugjuk be alaposan.

2 óra hosszat főzzük 80 fokos vízben (a víz ne lobogjon - pl. takaréklángon).

Vágjuk le róla a műanyagot és máris ehető!

Pracsi-Ikarus / Pratsler Éva