.
Itt vagy most: Receptek.14.hu > Receptek > Főzelékek > Spenót Erika módra
Erikáék féle spenót elkészítésének receptje. Kissé eltér Princzék hagyományos ízvilágától. Fogyasztása érdekes, meglepő, egyedi élményt biztosít.
Az apróra, de nem túl apróra szelt vöröshagymát megpirítjuk az olajon. (A hagymák majd harsognak a fogaink alatt a főzelékben.) Aztán rátesszük a felolvasztott - vagy a megfőzött, ledarált - spenótot, belepaszírozzuk a 3 gerezd fokhagymát. Fűszerezzük, és hozzáöntjük az 1 dl tejszínt. Így főzzük 10 percig.
Amennyiben nyár van, és igazi spenótot használunk, úgy kiolvasztás és leadrálás helyett megdinszteljük a spenótot úgy, hogy masszává váljon.
(Dinsztelni: Olajon, vízzel masszává szétfőzzük.)
Erikáék sóba-krumplival fogyasztják, és főtt tojást esznek mellé. Tükörtojással is fogyasztható, de ekkor krumpli nélkül. A Princz ág gyakran virslit is főz bele.
Erika Kiss