.

Itt vagy most: Receptek.14.hu > Receptek > Főzelékek > Spenót Erika módra

 

Spenót Erika módra

Alföldi spenót

Erikáék féle spenót elkészítésének receptje. Kissé eltér Princzék hagyományos ízvilágától. Fogyasztása érdekes, meglepő, egyedi élményt biztosít.

Hozzávalók:

  • vöröshagyma: 1 fej
  • fokhagyma: 3 gerezd
  • spenót: 1 kg friss vagy 2 csomag fagyasztott
  • főzőtejszín: 1 dl
  • só: 1 kávéskanál
  • őrölt fehérbors: 1 csipetnyi
  • csemege pirospaprika: 1 csipetnyi
  • étolaj: 2 evőkanál

Elkészítés

Az apróra, de nem túl apróra szelt vöröshagymát megpirítjuk az olajon. (A hagymák majd harsognak a fogaink alatt a főzelékben.) Aztán rátesszük a felolvasztott - vagy a megfőzött, ledarált - spenótot, belepaszírozzuk a 3 gerezd fokhagymát. Fűszerezzük, és hozzáöntjük az 1 dl tejszínt. Így főzzük 10 percig.

Amennyiben nyár van, és igazi spenótot használunk, úgy kiolvasztás és leadrálás helyett megdinszteljük a spenótot úgy, hogy masszává váljon.

(Dinsztelni: Olajon, vízzel masszává szétfőzzük.)

Tálalás

Erikáék sóba-krumplival fogyasztják, és főtt tojást esznek mellé. Tükörtojással is fogyasztható, de ekkor krumpli nélkül. A Princz ág gyakran virslit is főz bele.

Erika Kiss