.
Itt vagy most: Receptek.14.hu > Receptek > Burgonyástészta > FREGOLI
A burgonyával készített tészták sokáig frissen maradnak.
A burgonyát az esetek többségében héjában főzzük meg, megtisztítjuk és áttörjük.
Ha édesen készítjük a tésztát
tölteléknek
Burgonyás tésztát készítünk.
Princz nagymama, Ria és Apa úgy készítette, hogy a tálban a lisztet kétfelé választotta és a középső részbe annyi áttört krumplit tett, mint a liszt egyik fele. (1/2 - 2/3 rész)
Sütés előtti napon készítjük el.
Ujjnyi vastagra nyújtjuk, kis pogácsákat szaggatunk vagy hosszúkás rudakat vágunk belőle.
A tetejét megkenjük tojásfehérjével, meghintjük reszelt sajttal vagy köménymaggal és aranysárgára sütjük.
Édesen - töltött kiflinek készítjük el.