.

Itt vagy most: Receptek.14.hu > Receptek > Burgonyástészta > FREGOLI

 

FREGOLI receptje

A burgonyával készített tészták sokáig frissen maradnak.

A burgonyát az esetek többségében héjában főzzük meg, megtisztítjuk és áttörjük.

Hozzávalók

  • liszt: 25 dkg
  • zsír: 8 dkg
  • főtt burgonya: 25 dkg
  • tojás: 1 db
  • élesztő: 1/2 dkg
  • só:
  • reszelt sajt: néhány dkg
  • köménymag: késhegynyi

Ha édesen készítjük a tésztát

  • cukor: 8 dkg

tölteléknek

  • lekvár: 15 dkg vagy
  • gesztenyemassza: 15 dkg vagy
  • dió: 15 dkg vagy
  • mák: 15 dkg

Elkészítés

Burgonyás tésztát készítünk.

Princz nagymama, Ria és Apa úgy készítette, hogy a tálban a lisztet kétfelé választotta és a középső részbe annyi áttört krumplit tett, mint a liszt egyik fele. (1/2 - 2/3 rész)

Sütés előtti napon készítjük el.

Ujjnyi vastagra nyújtjuk, kis pogácsákat szaggatunk vagy hosszúkás rudakat vágunk belőle.

A tetejét megkenjük tojásfehérjével, meghintjük reszelt sajttal vagy köménymaggal és aranysárgára sütjük.

Édesen - töltött kiflinek készítjük el.